Kto w tym roku zdobędzie laur Marszałka?

Każdy z nas lubi smacznie zjeść. Nie zawsze jednak to, co smaczne i to, co pięknie się prezentuje na talerzu, jest zdrowe. Smakując wyroby, które 0d77daeb6e3558dd12a203dd894808d9rywalizują o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego, mamy pewność, że próbujemy czegoś, co nie tylko jest precyzyjnie wykonane i świetnie wygląda, ale przede wszystkim zawiera naturalne składniki. W tym roku do grona zwycięskich smakołyków dołączą kolejne. Który z nich okaże się kulinarnym odkryciem?

Siedem edycji konkursu to ponad 500 produktów zgłoszonych do konkursu i prawie 100 nagrodzonych producentów. Nagrodzono już m.in. OSM Garwolin za Twaróg „Garwoliński”, ser z OSM w Sierpcu, „Mazurek Chopina” z Zakładu Cukierniczego „Lukrecja” w Sochaczewie, Cydr Ignaców, Sójkę Mazowiecką czy olej rzepakowy Kesslera.

Ci, którzy nie skorzystali jeszcze z szansy zaprezentowania swoich wyrobów, mogą to zrobić do 28 lutego br. Do tego czasu można przesyłać zgłoszenia. Wystarczy wypełnić formularz (dostępny na stronie Sekretariatu Regionalnego KSOW Województwa Mazowieckiego http://mazowieckie.ksow.pl/news/entry/6275-viii-edycja-konkursu-o-laur-marszalka-wojewodz.html) i przesłać go na adres: Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego w Warszawie, Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, ul. Skoczylasa 4, 03-469 Warszawa.

Czekamy na zgłoszenia zarówno producentów indywidualnych, jak i przedsiębiorców. Do wygrania są cenne nagrody rzeczowe. Laureaci będą mieć również możliwość zamieszczenia na swoich wyrobach logo konkursu.

– Naprawdę warto wziąć udział w tym konkursie i pochwalić się swoimi osiągnięciami kulinarnymi – zachęca marszałek województwa mazowieckiego Adam Struzik. – Już sam udział w konkursie daje wiele satysfakcji, a oznaczenie produktu laurem to duże wyróżnienie i potwierdzenie jakości – dodaje.

Marta Milewska
Rzeczniczka Prasowa
Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego
tel. 22 59 07 602, kom. 510 591 974
e-mail: rzecznik@mazovia.pl
Otagowany , , , , , , .Dodaj do zakładek permalink.

Komentarze są wyłączone.